UA-47481936-1
Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.

 

HAPPEA! huusi nurmikko.

Talonpoikaisjärki on hyvää seuraa monissa hommissa. Nurmikon hoidossa se kuitenkin tekee meille tepposet. Esimerkiksi ajattelemme helposti että nurmikko tarvitsee lähinnä vettä ja ravinteita. Ei ihan!

Nurmikko tarvitsee vettä yhtä paljon kuin ilmaa. Juuristo hengittää!! Toki se myös juo, mutta juuristo tarvitsee paljon ilmaa. Kovaksi tallaantunut nurmikko ei ilmaa lävitsensä juuri päästä. Siksi ilmastointi on niin tärkeää nurmikon hyvinvoinnille. Ilmastointi tarkoittaa nurmikon rei'ittämistä ja reikien täyttämistä hiekalla jotta niistä tulee "ilmastointikanavia".

Ja ne ravinteet. Nurmikko toki syö paljon ravinteita. Mutta nurmiheinät eivät saa niitä otettua maasta, jos maan pH on liian matala. Siksi kalkitseminen on niin tärkeää. Suomen maaperä on luonnostaan hapanta - jos emme kalkitse, ravinteet eivät pääse nurmikon käyttöön.

Jos nurmikko sijaitsee puiden juurella, saattaa olla että maassa on vain puita palvelevaa sienirihmastoa. Heinäkasvit tarvitsevat erilaisia rihmastoja, jotka auttavat niitä haalimaan vettä ja ravinteitä omia juuriaan laajemmalta alueelta. Nurmikon kanssa symbiosissa eläviä mykorritsa-sieniä saa jauheena mm. meiltä.

Toki nurmikko tarvitsee vettäkin, mutta harvoin ja paljon. Käy katsomassa tietoiskumme siitä, miksi kastella pitää perusteellisesti ja harvakseltaan!

 

Puutarhapalvelu Creative.

Nauti puutarhastasi. Me teemme siitä ihmeen helppoa. 

0400-733 558 myynti(a)puutarhapalvelucreative.fi