UA-47481936-1
Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Käy katsomassa tietoiskuja puutarhan hoidosta täällä

Puutarhurin mietteitä...

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.

 

Tätä en ole vielä kokeillut. Metodia suositeltiin sivustolla: the-Ladders-online-blogTätä en ole vielä kokeillut. Metodia suositeltiin sivustolla: the-Ladders-online-blogPensasaitojen korkeuksista

On tullut roikuttua aika monen pensasaidan latvuksissa muotoa etsimässä. Osa on ollut ihania elämyksiä, kuten yli nelimetrisen mustamarja-aronian marjojen mussuttelu korkeuksissa. Orapihlajista en viitsi sanoa muuta kuin että ne ovat vielä piikikkäämpiä kuin maineensa. En ole lainkaan yllättynyt, että ne yleensä iloisesti delegoidaan puutarhurille!

Oli pensasaitasi minkä sorttinen tahansa, voin antaa yhden hyödyllisen neuvon: älä anna sen kasvaa niin korkeaksi, ettei sitä saa leikattua maasta käsin. Tikkailla heiluminen on tutisevaa, hidasta, raskasta ja ajoittain vaarallistakin puuhaa. Jos peset kätesi hommasta, se on kallista: tunteja menee kun puutarhuri kipuaa ja kapuaa tikkaille ja alas, ei niinkään leikkaamiseen. Jos teet sen itse, siirrät sitä todennäköisesti niin pitkään, että aidasta on tullut mielessäsi ilkimys joka vie yöunesi.

Vaikka mikäpä minä olen valittamaan, jossain vaiheessa soitat kuitenkin minut paikalle, ja minusta taas on mukava taistella aitoja kuriin ja järjestykseen!

Puutarhapalvelu Creative.

Nauti puutarhastasi. Me teemme siitä ihmeen helppoa. 

0400-733 558 myynti(a)puutarhapalvelucreative.fi