UA-47481936-1
Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.

 

Miksi laajentaa autiomaahan?!?

Kun aloitteleva puutarhuri toiveikkaana istuttaa uuden taimen, ovat odotukset korkealla. Taimelle on kaivettu kuoppa hyvään uuteen multaan ja paikkakin on juuri tälle kasville sopiva. Kasvihan ei voi kuin viihtyä, vai mitä?

Paitsi jos istutat sen autiomaahan. Vastaistutetun juuret totta kai tunnistelevat ympäröivää multaa. Jos se tunnistaa, että ympärillä on rutikuivaa elinkelvotonta maata, ei se ryhdy sinne juuriaan työntämään! Meidän pitää tarjota vastaistutetulle taimelle sellainen ympäristö, että se innolla tunkee juurensa pidemmälle ja syvemmälle. Kastele siis istuttamasi taimen ympäristö kunnolla.

Mitä tämä kunnolla sitten tarkoittaa? Kaada varovasti vettä kasville, ettei virta vie multaa mennessään. Kannullisen jälkeen työnnä sormesi multaan ja tunnustele. Jos se on kastunut myös syvältä, on kaikki hyvin. Olemme ympäröineet juuret houkuttelevalla multakerroksella, jonne juuristo innolla laajentuu. Kasvi siis juurtuu hyvin ja sillä on voimia kasvaa myös maanpinnan yläpuolella!

Puutarhapalvelu Creative.

Nauti puutarhastasi. Me teemme siitä ihmeen helppoa. 

0400-733 558 myynti(a)puutarhapalvelucreative.fi