UA-47481936-1
Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Allergia-ja astmaliitto: allergoiden kasvu johtuu liian steriilistä elämästä!

 

Tiede on vihdoin selvittänyt, että allergiat, astma ja atopiat johtuvat siitä, että elimistömme ei saa sitä luonnollista mikrobipommitusta, joka pitäisi immuunijärjestelmän toiminnassa. Immunijärjestelmä tarvitsee jatkuvaa mikrobialtistusta suun, ihon sekä hengityselinten kautta, muuten se menee sekaisin ja alkaa hyökkäillä olemattoma vihollisia vastaan.

Lue lisää...

Tiedemiehillä on yhä vahvempaa näyttöä siitä, että allergioiden, astman ja atopioiden  taustalla eivät ole saasteet, kemikaalit, ruoan lisäaineet tai muut uudet riskitekijät, vaan ennen kaikkea luonnoton elämä kaupunkiympäristössä asfaltin ja betonin keskellä. Tällaisissa oloissa immunijärjestelmä – se tutka, joka pitää meidät hengissä – ei enää opi erottamaan omaa vieraasta ja vaaratonta vaarallisesta. Allergiasta, astmasta ja atopioista on tullut kansantauteja.

Vauvathan tutustuvat maailmaan tunkemalla kaiken suuhunsa. Kiinalainen muovirihkama ei immunijärjestelmää paranna, mutta ripaus multaa saa aikaa kunnon vipinää. Kourallisessa maata on miljoonia mikrobeja. Yök, toteaa moni, mutta itse asiassa 99,9% niistä on  meille turvallisia ja tärkeitä. Niille altistuminen luo pohjan vahvalle vastustuskyvylle ja johdattavat kohti tervettä aikuisuutta.

Räjähdysmäisesti yleistyneiden allergioiden, astman ja atopian taustalla on suojaavien elämäntapojen romahdus. Nyt tarvitaan suurta asennemuutosta. Yhä voimakkaampi siivoaminen, kaiken desinfiointi ja hiemankin ”allergisoiviksi” tunnettujen asioiden välttäminen vain pahentavat tilannetta. Ihminen tarvitsee monipuolista kosketusta luontoon. Kaupungissa sitä saa elämäntapavalinnoilla. Kesällä kädet multaan ja talvella vehmaita viherkasveja kotiin!

 

KANSALLISEN ALLERGIAOHJELMAN SIVUT  

http://www.allergia.fi/ajankohtaista/allergiaohjelma/

Puutarhapalvelu Creative.

Nauti puutarhastasi. Me teemme siitä ihmeen helppoa. 

0400-733 558 myynti(a)puutarhapalvelucreative.fi