UA-47481936-1
Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Kultaköynnöksen kyky poistaa kemikaaleja ilmasta: testattu suljetussa kammiossaKultaköynnöksen kyky poistaa kemikaaleja ilmasta: testattu suljetussa kammiossa

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.

 

      Miten kasvit parantavat ilmaa?

Kolmella tavalla,

Viherkasvit imevät ilmasta ihmiselle haitallisia kemikaaleja, ja hajoittavat ne juuristossaan. Ne erittävät ympärilleen suojakseen kasvikemikaaleja, jotka tuhoavat homeitiöitä ja haitallisia mikrobeja (esim. aspiriini on kasvikemikaali!). Lisäksi ne nostavat ilmankosteutta, jolloin talven kuivattamat limakalvosi alkavat taas toimia eivätkä enää päästä kaikkia sairaudenaiheuttajia läpi.

Lue lisää...

Kasvit puhdistavat ilmaa kuljettamalla myrkyllisiä kaasuja juuristossaan eläville mikrobeille, jotka kykenevät hajottamaan ne. Näiden mikrobien hajotuskyky itse asiassa paranee jos niille tuodaan paljon myrkkykaasuja: kasvit siis vähitellen tehostuvat niiden ympäristöstä löytyvien myrkkyjen poistossa! Biologista adaptaatiota, mutta tähän eivät ilmanpuhdistimet pysty!

LIsäksi kasvit parantavat ilmanlaatua nostamalla ilmankosteutta. Liian kuiva ilma aiheuttaa limakalvojen toiminnan heikentymistä. Heikentynyt limakalvo päästää enemmän mikrobeja, allergeeneja ja homeitiöitä läpi eli suomeksi sanottuna sairastatte ja oireilette enemmän. Kasvit kuluttavat hiilidioksidia ja tuottavat ilmaan happea. Osa kasveista tuottaa happea myös öisin, ja ovat siksi erinomaisia yöpöydälle!

Kasvit vapauttavat ilmaan hapen lisäksi kasvikemikaaleja, jotka hävittävät ympäröivän ilman homeitiöitä ja bakteereita. Tutkimuksissa paljon kasveja sisältävistä huoneista mitattiin 50-60% vähemmän itiöitä ja bakteereita kuin kasvittomista huoneista. Kasvit luultavasti ovat kehittäneet kasvikemikaalit omaksi suojakseen ja se sattuu hyödyttämään myös niiden kanssa asuvia ihmisiä. Kasvikemikaaleja käytetään paljon lääketeollisuudessa: aspiriini on pajukasvin ja kiniini kiinanpuun erittämä kasvikemikaali.

 

 

Puutarhapalvelu Creative.

Nauti puutarhastasi. Me teemme siitä ihmeen helppoa. 

0400-733 558 myynti(a)puutarhapalvelucreative.fi